ac might go bye bye

Discussion in 'The Garage' started by Suspect, Jan 15, 2007.

  1. Suspect

    Suspect Well-Known Member

    Messages:
    2,776
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jan 13, 2006
    Location:
    ATL
    was just thinking about getting rid of it. ive had my car for almost 3 years and it doesnt work and ive never really needed it. was going to leave the condenser for a shield, but take everything else out and put a pullet kit on. just wondering since i seriously dunno.. but if i loose it will my vents work? still push air if i turn it up or no? i know i still get heat, but if i ever get caught in the rain ill need that air to hit my windshield so it dont fog up. and i dont want it to be hot!!

    :dunno:
     
  2. scarface

    scarface Guest

    everything will work as normal. it just wont be subfreezing air coming out of the vents....the air when on cold will be the temp of the outside air.
     
  3. Suspect

    Suspect Well-Known Member

    Messages:
    2,776
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jan 13, 2006
    Location:
    ATL
    thxs! thats what i was thinking, but just wanted to be sure. all i needed to seal the deal. 8)
     
  4. scarface

    scarface Guest

    NP..I took mine off when I instaled the RR manual belt tensioner.
     
  5. Suspect

    Suspect Well-Known Member

    Messages:
    2,776
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jan 13, 2006
    Location:
    ATL
    stopped by gene evans today..O0

    [​IMG]

    btw do i need to cap anything off, isnt there something that comes off the firewall? if anyone has pics of whats taken out post em up. im go do some searching..
     
  6. Suspect

    Suspect Well-Known Member

    Messages:
    2,776
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jan 13, 2006
    Location:
    ATL
    ooooo look how nice!!! :eek:

    anyone wanna trade a a gt40 intake for a trickflow?! :naughty:

    [attachment deleted by admin]
     
  7. 19mustang95

    19mustang95 Legend

    Messages:
    6,137
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Jun 25, 2006
    if your gonna remove the a/c compressor, why not jusst remove the entire system?
     
  8. Suspect

    Suspect Well-Known Member

    Messages:
    2,776
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jan 13, 2006
    Location:
    ATL
    im going to, just not the condenser (it sheilds the rad). its been raining here and i havent been able to look under the hood yet. im trying to figure out how many lines? where they end? and if i can take off whatever they are connected to?

    so really i just been looking at other peoples engine pics to see whats up. im sure itll be ez to do once i get in there, but i dont wanna go crazy taking things off that i shouldnt! i wanna take it off nice and neat just in case i decide to put it back on later.
     
  9. Matt94GT

    Matt94GT Legend Retired Staff SN95 Supporter

    Messages:
    11,861
    Likes Received:
    58
    Joined:
    Jan 10, 2006
    Location:
    Victoria, British Columbia, Canada
    yah my AC doesnt work either, it could just need a recharge but I like rollin with the windows open anyways, especailyl in a stang any other car id keep it. Im going to drop that and all the emissions crap when I get home next winter.
     
  10. scarface

    scarface Guest

    I left the evaporator instaled, so no capping of anything, just removed the lines, compressor, and condensor.
     
  11. Suspect

    Suspect Well-Known Member

    Messages:
    2,776
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jan 13, 2006
    Location:
    ATL
  12. scarface

    scarface Guest

    sweet!
     
  13. Matt94GT

    Matt94GT Legend Retired Staff SN95 Supporter

    Messages:
    11,861
    Likes Received:
    58
    Joined:
    Jan 10, 2006
    Location:
    Victoria, British Columbia, Canada
    nice man cant wait to get mine out when i get home