Aftermarket Headunit

Discussion in 'Electrical & Stereo' started by phil_the_thrill, Oct 3, 2006.

  1. phil_the_thrill

    phil_the_thrill Active Member

    Messages:
    874
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 2, 2006
    alright i've been searching for posts that address this and i still haven't found an answer. Does anyone know of a wiring harness adapter that works on a 98 GT with the Mach 460 system? i wanna hook up my pioneer head unit but i can't find one that someone has used and confirmed that it worked.
     
  2. Lightning Struck

    Lightning Struck Legend

    Messages:
    23,204
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Jan 12, 2006
    have you been to crutchfield.com ? they have adapters that are suppose to work :dunno:
     
  3. phil_the_thrill

    phil_the_thrill Active Member

    Messages:
    874
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 2, 2006
    yeah, i've seen alot that are "supposed" to work thats why i came here to see if anyone used one that actually worked.
     
  4. Lightning Struck

    Lightning Struck Legend

    Messages:
    23,204
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Jan 12, 2006
    well there is a few guys over at SVTP that has them and say they work fine so............ :dunno: by the way I called my local Circut City and Best Buy and that's the same part they use to put CD receivers in the Mach 460 set up too.
     
  5. Fets

    Fets Legend

    Messages:
    11,013
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Jul 10, 2006
    Yea they work I got my adapter from Crutchfield. Easy install too
     
  6. phil_the_thrill

    phil_the_thrill Active Member

    Messages:
    874
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 2, 2006
    good, thats what i wanted to hear. thanks for the info guys
     
  7. Tony Montana

    Tony Montana Member

    Messages:
    187
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 11, 2006
    I just used a schoce adapter fdk something ill post it when i get home. It worked perfectly and the sound is 10x better with the aftermarket unit.

    Only problem i had was mounting the deck securely

    Do I just remove the lock sliders off the OEM deck?
     
  8. Jville808

    Jville808 New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 11, 2006
    as much as I love crutchfield...they're trying to rape people on those oea-4 convertors ($39.99!!!!!!) I just got one today from sjgreatdeals.com (http://store.sjgreatdeals.com/sisoea4.html) for like $15 or something like that....hope that helps
     
  9. phil_the_thrill

    phil_the_thrill Active Member

    Messages:
    874
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 2, 2006
    i looked at that product on that website but i dont know if its plug and play for the mach 460 sound system. maybe i didnt look hard enough but it didnt look like it was designed specifically for a ford. i'm sure that will work if you cut and splice some wires but i was looking for one that already had the harnesses and was just plug and play. i went ahead and ordered one off crutchfield.com but let me know how that one works out. thanks for the info
     
  10. phil_the_thrill

    phil_the_thrill Active Member

    Messages:
    874
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 2, 2006
    i just got the schosche adapter from crutchfield.com and got it wired up but only my left side speakers would come on. i flipped the harness over and only the right side would come on. i checked all my wire crimps and they were all fine. did anyone else have this problem?
     
  11. ck5.0

    ck5.0 Active Member

    Messages:
    525
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 28, 2006
    Unless you don't have the wires hooked up right there could be something wrong with the schosche adapte. Did you check that the gain controls are turned up for all the outputs? I am not using the schosche adapter with the gain controls just the basic one here. I could not resist audiooutfitter.com had it for 3.50. I also found this one that actually takes the speaker level inputs and converts them to RCA.

    SORRY UPGRADING FORUMS, ATTACHMENT WAS ERASED, YOU NEED TO REUPLOAD!
     
  12. phil_the_thrill

    phil_the_thrill Active Member

    Messages:
    874
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 2, 2006
    i'm pretty sure it had to be my headunit. i took out the gain control module and just used the two adapters that you showed in the second picutre and i could still only get half my speakers. i gave up on it. prolly just keep the stock headunit in it. the only reason for changing was to hook up my ipod but i got a cassette adapter and i am satisfied with the results.