another CEL!

Discussion in '96-04 - 2V Specific' started by White 96GT, Mar 25, 2007.

  1. White 96GT

    White 96GT Member

    Messages:
    142
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 30, 2007
    Well I'm sixteen and only have about 200 bucks to my name and all the sudden the CEL comes on while driving to autozone. It surged like 5 times and then the CEL came on Other than those surges it runs fine just as normal.
     
  2. 19mustang95

    19mustang95 Legend

    Messages:
    6,137
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Jun 25, 2006
    what code did you pull?



    oh and, i live my life one CEL at a time...but thats from no cats and no MILs. 8)
     
  3. White 96GT

    White 96GT Member

    Messages:
    142
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 30, 2007
    I pulled p151 or 1151 or something like that is says fuel/air mixture so I'm pretty sure its rear o2? So now the question is due I spend my money on a tuner, new o2s, or some mil elimenators? I wish I had the money for a tuner but I don't. Do you think cleaning the sensors would work?
     
  4. GDawg

    GDawg Well-Known Member

    Messages:
    1,780
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Apr 12, 2006
    If it's a P1151... your front drivers side 02 sensor is probably bad. $60 at autozone. Mine threw that code a few months back.
     
  5. White 96GT

    White 96GT Member

    Messages:
    142
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 30, 2007
    Yeah I went out to auto zone and had a friend of mine look it up on the computer. I could seem to find the one that I was looking for though. Do you remember what brand you used? Also did you use the universal model or the oem?
     
  6. justinschmidt1

    justinschmidt1 Legend

    Messages:
    10,667
    Likes Received:
    425
    Joined:
    Dec 4, 2006
    yea..im pulling some codes too...I pull 1152..Im pretty sure my 02 sensors in the front might be bad..but theyre expensive
     
  7. White 96GT

    White 96GT Member

    Messages:
    142
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 30, 2007
    Is their any chance at just cleaning them?
     
  8. 19mustang95

    19mustang95 Legend

    Messages:
    6,137
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Jun 25, 2006
    its worth a shot...i know when i changed H-pipe, mine were dirty as fuck.
     
  9. GDawg

    GDawg Well-Known Member

    Messages:
    1,780
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Apr 12, 2006

    Bosch

    part number #13127
     
  10. White 96GT

    White 96GT Member

    Messages:
    142
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 30, 2007
    Thanks a bunch G-dawg but I figured out the problem! I found out that I just needed to clean my MAF sensor out! I just got done cleaning my filter like last week then boom check engine light. So I put one and one together and I just finished a 20mile test drive to make sure it stayed off.
     
  11. GDawg

    GDawg Well-Known Member

    Messages:
    1,780
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Apr 12, 2006
    Cool...! O0

    It's nice when you don't have to spend money on something like that. I have other things I'd rather spend my money on... :drunk:
     
  12. White 96GT

    White 96GT Member

    Messages:
    142
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 30, 2007
    yeah I know what you mean. I have all kinds of things to spend money on being as I'm 16 lol