Charging Problems!!!HELLLLP!!!!

Discussion in 'The Garage' started by Foster98GT, Jun 29, 2007.

  1. Foster98GT

    Foster98GT Well-Known Member

    Messages:
    2,019
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 26, 2006
    When my A/C is turned on my batt volt meter drops low. I think the alternator is the prob. I searted the car, removed the positive post and the car still runs, however when i switch the A/C or headlights on it stalls. What do you think is the prob?
     
  2. scarface

    scarface Guest

    Re: Charging Problems!!!

    I had to get a higher amp Alternator for my 93 cobra, it did the same thing. It was fine after that.
     
  3. jfor441

    jfor441 Legend

    Messages:
    8,810
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 5, 2006
    Re: Charging Problems!!!

    Which car is this on? Your SN95 or your 89? If its the 89 I would say you need to spend some dough on a higher amp alternator.
     
  4. Foster98GT

    Foster98GT Well-Known Member

    Messages:
    2,019
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 26, 2006
    Re: Charging Problems!!!

    Yeah, its the 89.....Sorry fer the non-info.
     
  5. jfor441

    jfor441 Legend

    Messages:
    8,810
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 5, 2006
    Re: Charging Problems!!!

    So I would say you would need to get a higher amp alternator. I believe the alt on our SN95's are 130 amp alt stock.
     
  6. waltnono

    waltnono Active Member

    Messages:
    388
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 29, 2006
    Location:
    Southside Chicago
    Re: Charging Problems!!!

    Did those fox have an external voltage regulator or internal in the alternator? If external then I would check that
     
  7. Foster98GT

    Foster98GT Well-Known Member

    Messages:
    2,019
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 26, 2006
    Re: Charging Problems!!!

    Aight, been working on it......I had the battery and Alternator checked at Autozone, their both good....Did some checking...I have a internal regulator. I just had the Alternator Checked, wouldnt the check cover this?
     
  8. scarface

    scarface Guest

    it may not be bad, just not enough amps...they were weak from the factory
     
  9. Foster98GT

    Foster98GT Well-Known Member

    Messages:
    2,019
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 26, 2006
    Just called AZone, ive got a Voltage Reg on the way....If it doesnt work it goes back and bring forth a new Alternator....

    EDIT......Voltage Reg, didnt work.....Got a New Alternator and its better but still not right......Experts any more ideas?
     
  10. scarface

    scarface Guest

    HIGHER AMP ALTERNATOR....your not gonna get it from autozone.
     
  11. Steve-Oh

    Steve-Oh Legend

    Messages:
    5,894
    Likes Received:
    265
    Joined:
    Mar 26, 2006
    Location:
    39°57′9"N 75°9'48"W
    Go <Here> and order their 200AMP alternator. I just got one for mine and solved all my charging issues. Mine was doing the same thing as yours! :thumb:
     
  12. mobb70

    mobb70 New Member

    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 27, 2007
    I had a problem once, kinda. My battery dumb dumb light would pop on and off as i was driving and i thought it was my alt too. I checked the batt when she was running and it was in the high 13`s and low 14`s which is very good. i bought a PA performance alt that cost like 500 bucks shipped and i still had the prob. I changed out my idler pulleys and my tensioner and belt and whualla, fixed. It might be a bad pulley or a weak belt not spinning your alt pulley fast enough under load. Hope this helps. Atleast i now have a shiny new 200 amp alt to show off lol...