Mils

Discussion in '96-04 - 2V Specific' started by 96 GEETEE, Jun 19, 2007.

  1. 96 GEETEE

    96 GEETEE Member

    Messages:
    193
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 15, 2006
    ok i have a O/R X pipe on my car and i was wondering if i need them on, and the check engine light is off
     
  2. 68mustang5.0

    68mustang5.0 Active Member

    Messages:
    409
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 19, 2007
    your CEL will come on sooner or later due to the lack of cats. Some people have no prob with it ( i dont have a prob with my o/r h) but some people have said that thier car runs better with the MIL eliminators. its totally up to you.
     
  3. 96 GEETEE

    96 GEETEE Member

    Messages:
    193
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 15, 2006
    ok thanks, ill put em on and i will seeeeeee
     
  4. 68mustang5.0

    68mustang5.0 Active Member

    Messages:
    409
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 19, 2007
    i dont have mils on my car. its all good O0
     
  5. 96 GEETEE

    96 GEETEE Member

    Messages:
    193
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 15, 2006
    do they go in the front or back MILS?
     
  6. M.O.E

    M.O.E Active Member

    Messages:
    456
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 26, 2006
    the Back, the ones by the mufflers. I put mil's on my cobra and they didn't work :nonono:
     
  7. AaRoN

    AaRoN King Post Whore

    Messages:
    33,966
    Likes Received:
    38
    Joined:
    Sep 12, 2006
    Location:
    Orlando, Florida, United States
    MILs aren't guaranteed to work.
     
  8. scarface

    scarface Guest

    they didnt work on my 97...had to have my tuner cut them off.
     
  9. 96 GEETEE

    96 GEETEE Member

    Messages:
    193
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 15, 2006
    the reason why they arent on is because the mechanic said that they would olny fit on one side of the mid pipe ( the left side) so he didnt bother putting them on does that mean that my o2 sensers are in the wrong spot
     
  10. scarface

    scarface Guest

    you have 4 o2 sensors. The MILs go on the rear two. one on the left side, one on the right.
     
  11. Steven

    Steven Legend

    Messages:
    8,175
    Likes Received:
    115
    Joined:
    Jun 3, 2007
    Location:
    SC
    that happened to me as well.. i just cut the tabs off and pluged the right side in
     
  12. 96 GEETEE

    96 GEETEE Member

    Messages:
    193
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 15, 2006
    yeah i know that hahahaha but they olny fit on the right side (front and back) not the left,
     
  13. Steven

    Steven Legend

    Messages:
    8,175
    Likes Received:
    115
    Joined:
    Jun 3, 2007
    Location:
    SC
    mine would only fit on the left.. i think they got it mixed up :eek:
     
  14. 96 GEETEE

    96 GEETEE Member

    Messages:
    193
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 15, 2006
    thats what im thinking toooo. but ill play around with it and see what happends thanks
     
  15. scarface

    scarface Guest

    ohhhhhh...ok..duh on my end. Nip the tabs off the plug and use them. Ive done it two times now with no issues.
     
  16. 9psi 98

    9psi 98 Active Member

    Messages:
    701
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 3, 2007
    MIL eliminators work fine for me. I actually got through MD. emissions earlier today with my x-pipe on. Busting the tabs off of the MIL eliminators is required for them to work, it's easy.
     
  17. Steven

    Steven Legend

    Messages:
    8,175
    Likes Received:
    115
    Joined:
    Jun 3, 2007
    Location:
    SC
    BEWARE OF DALLAS MUSTANG MIL'S! today mine went out and caused a short in the PCM, causing the relay and fuse to short out and blow, the car wouldn't even start. I pulled them out and replaced the fuse and it started up fine.
     
  18. DropTopPony

    DropTopPony Administrator Staff Member Admin SN95 Supporter

    Messages:
    15,342
    Likes Received:
    119
    Joined:
    Jan 12, 2006
    Location:
    South Jersey
    I have a new set of Steeda Mils 4 sale :)
    I went through inspection today and my code never returned so i didn't need to put them in so if anyone is interested...i'm gonna make a thread in the classifieds.
     
  19. 9psi 98

    9psi 98 Active Member

    Messages:
    701
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 3, 2007
    Damn....I'm running the Steeda MIL's and they work fine. I keep them on there just so I don't have to worry about the CEL going off for a problem that I already know about. I was getting a code for "Bank 1 too rich" and I was really worried about getting through emmissions so I reset my ECU about an hour before going to the inspection station. I found that as long as I didn't downshift and engine brake then the light would stay off. I drove it like a pussy the entire way there and it never came on...thankfully :dancing6: My fiancee and I even went out for a beer afterwards to celebrate. :banana: