Replaced Odo Gear, odometer still not working

Discussion in 'General Tech' started by Skoll, Jun 5, 2016.

  1. Skoll

    Skoll New Member

    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 28, 2016
    I just replaced both the gears in my odometer ( the one that goes on the motor and the drive gear ), and drove it around the block twice and the odo never went up. I took it out again then, made sure it was thoroughly cleaned because the OEM gear literally disintegrated when I removed it, and it still hasn't moved after another couple miles drive. What gives?
     
  2. mcglsr2

    mcglsr2 Well-Known Member SN95 Supporter

    Messages:
    3,408
    Likes Received:
    21
    Joined:
    Jul 4, 2011
    Location:
    Orlando
    So you replaced both the worm gear (on the motor) and the driven gear (the bigger wheel looking one)? When you replaced the worm gear, how did it fit on the motor? Is your speedometer working? If so, then the issue is with the motor. Either the motor is shot and will need to be replaced, or the worm gear is not installed properly on the motor (the motor shaft turns but the worm gear is loose, thus the shaft spins inside the worm gear OR the worm gear is installed too tight and the motor is stalling out).
     
  3. lutter94

    lutter94 Well-Known Member

    Messages:
    3,011
    Likes Received:
    133
    Joined:
    Apr 11, 2008
    Location:
    South Dakota/Iowa
    Take some pics!

    Sent from my SM-G930V using Tapatalk