Stupid 5.0

Discussion in '94-95 5.0 - Specific' started by GreenPony95, Jul 24, 2006.

  1. GreenPony95

    GreenPony95 Member

    Messages:
    183
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 18, 2006
    Ok last night goin for a lil rip round town taken it easy n shit blah u know. Stop to go drop sum shit off n i notice a low repetetive clicking noise. At first thought it was the lifters but checked that shout out not it. Now if you look at our upper manifold to the throttle body its strongest about 2 inches up from the throttle bodie. im thinkin baby the tranny dieing considering im pretty sure i got loose tranny mounts. so i unnow any help would be great taken it to the shop tommorow so response(s) tonite would be great. thanks guys
     
  2. way to broad for me to tell...

    but one thing i can tell you is that driving around with loose tranny mounts is very stupid :nonono:
     
  3. GreenPony95

    GreenPony95 Member

    Messages:
    183
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 18, 2006
    lol im just thinkin there loose cuz the whole car likes to shake at idle not a bad sumtin borken shake but a u know. i unno goin to shop tommorow
     
  4. bad motor mounts
     
  5. 94gtstang50

    94gtstang50 Well-Known Member

    Messages:
    2,044
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 21, 2006
    If it shakes at idle it may be a bad harmonic balancer. If you type your thread out slower and clearer we may be able to help you figure it out.
     
  6. 95KBGT

    95KBGT Legend

    Messages:
    5,413
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 7, 2006
    its that neon license plate frame :hammer:
     
  7. Spyder

    Spyder Active Member

    Messages:
    614
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 5, 2006
    I would also check your harmonic balancer first. They are known to shit out on people.
    Then check your motor mounts. CHeck for wear and tear, or completely broken.
    If its a ticking sound, it may be your lifters. Im having that issue right now too.
     
  8. DisturbedRacing

    DisturbedRacing New Member

    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 18, 2006
    Like the others have said, seems like a balancer problem. I'd check out the engine and tranny mounts as well. Another thing it could be, if you have been driving around long on a broken tranny or motor mount it could have loosened an exhaust flange and has an exhaust leak.
     
  9. 94gtstang50

    94gtstang50 Well-Known Member

    Messages:
    2,044
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 21, 2006
    Mine used to shake at idle, felt like I was in an old muscle car with a big block. I got the balancer and timing chain done and it was a lot smoother afterward.
     
  10. GreenPony95

    GreenPony95 Member

    Messages:
    183
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 18, 2006
    ya thats wat it feels like, the tickings gone lol
     
  11. 94gtstang50

    94gtstang50 Well-Known Member

    Messages:
    2,044
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 21, 2006
    Yea its probably the balancer then.
     
  12. Lightning Struck

    Lightning Struck Legend

    Messages:
    23,204
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Jan 12, 2006
    that sucks :mad: