Cold Start Problems

97JF

Member
Joined
Jan 24, 2009
Messages
141
Reaction score
0
Hi all , I posted on here a few weeks ago about cold starting problems on my 97 GT


Still having trouble but there seems to be more of a pattern to it now so just wondering if anyone has any ideas what it could be


So on cold starts it will crank and almost catches but doesn’t start, it just kind of splutters a little bit, if I press the throttle it will then fire up but soon as I let off the throttle it doesn’t want to idle and it shuts off , it will do this for about 10 seconds then it will be fine, all runs ok when driving.


The strange thing is the air bag light will come on everytime it starts poor , if I shut the car off and start it again the air bag light will go out


Hot starts are fine


Cranking speed is normal so don’t think it’s battery related


I’ve changed the plugs, not done the filter yet , will do that next


Don’t think it’s the fuel pump because if it was surely it will start bad even on hot starts ?


The air bag light confuses me though ,

It’s definitely related because the light coming on coincides with the poor starting


Car is fairly stock apart from Flowmaster exhausts


Any ideas ?


Thanks for any help
 

ttocs

Post Whore
Joined
Oct 9, 2009
Messages
27,687
Reaction score
3,594
Location
Evansville Indiana
I thought the airbag light stayed on till you started the car but I could be wrong, its been a while since I had one.

Def do the filter and see what happens.
 

97JF

Member
Joined
Jan 24, 2009
Messages
141
Reaction score
0
Yes it does but on mine it stays on when the starting problems are happening

if I shut the car off and start it again the air bag light will go out
 

Forum statistics

Threads
74,882
Messages
1,452,554
Members
13,569
Latest member
94StewFord

Members online

Top