Coolant smell

Pallgor

Member
Joined
Jan 16, 2022
Messages
128
Reaction score
85
I’ve been having a coolant smell in my 96 4.6 gt. I did a pressure test and only found a leaky hose clamp which I fixed. Tester held pressure after I retested it. I still smell coolant and it believe it’s not “burn off” and the funny part is no other leaks and I’m not losing fluid !! Operating temperature is fine
Any ideas ? Ty
 
OP
OP
P

Pallgor

Member
Joined
Jan 16, 2022
Messages
128
Reaction score
85
No wet floor. It’s a real head scratcher. Just going to keep an eye on it So far as of today no coolant loss
 

ttocs

Post Whore
Joined
Oct 9, 2009
Messages
33,239
Reaction score
5,914
Location
Evansville Indiana
did you pull up the carpet and look under it? The Jute/insulation under the carpet soaks most of it up when it happens.
 
OP
OP
P

Pallgor

Member
Joined
Jan 16, 2022
Messages
128
Reaction score
85
No. Drivers floor gets wet after rain or car wash. No coolant smell or film on interior glass. I’m pretty positive it’s not the core.
 

RAU03MACH

Legend
Joined
Apr 23, 2019
Messages
7,212
Reaction score
7,253
Location
NEW MEXICO
If your smelling coolant vapor inside
Chances are your heater core is seeping a tiny bit
And could be on the way out

Mine never leaked on the floor there was to much dust and dirt clinging to the wet spot acting as a mop up or some sorta tampon , but I definitely had vapor from it
 
OP
OP
P

Pallgor

Member
Joined
Jan 16, 2022
Messages
128
Reaction score
85
Smell is under the hood. Still can’t find it and no coolant loss. As soon as it stops being shitty out I’ll try a pressure test again
 

RAU03MACH

Legend
Joined
Apr 23, 2019
Messages
7,212
Reaction score
7,253
Location
NEW MEXICO
It could be right at the back of the intake manifold or the hose on the back side of the head by the fire wall
Just do the troubleshooting and it will show up
 
OP
OP
P

Pallgor

Member
Joined
Jan 16, 2022
Messages
128
Reaction score
85
Intake manifold has been replaced. Heater hose connections are fine
 
OP
OP
P

Pallgor

Member
Joined
Jan 16, 2022
Messages
128
Reaction score
85
I did a pressure test today at lunch and lost no pressure or fluid for the 1/2 hr I had the restored on. So I talked to a former ford mechanic and he says it’s probably a hairline split in the upper seem of the Reservoir tank. So I’m gonna live with it till it lets lose if it ever does
 

Forum statistics

Threads
77,727
Messages
1,508,974
Members
15,152
Latest member
chriso

Members online

Top