i dont understand this

Discussion in '96-04 - 4V Specific' started by miss2slocoupe, Jan 29, 2012.

  1. miss2slocoupe

    miss2slocoupe Well-Known Member

    Messages:
    4,314
    Likes Received:
    270
    Joined:
    Jun 28, 2011
    Location:
    Canton, Georgia
    Hey guys i need some help with the cobra. The cobra recently go up and running and this weekend is the first time we actually got to drive it. Well it runs great and everything is fine, but if you cruise along and get on it (full throttle or barely tap the gas) and then let off the gas the car wants to go dead. I really dont understand this? every gauge is fine, oil pressure, battery, boost etc. Now im not sure if this may be the problem because i cant read it but the air/ fuel gauge is not reading, all it says is "e2" while blinking. So i couldnt say if the air/fuel is off, but if anyone has any idea what "e2" blinking means please fill me in! or if you know how to get the gauge to work correctly. But if anyone has any idea why it wants to die on me please give me input thanks!
     
  2. rz5.0

    rz5.0 Legend

    Messages:
    5,853
    Likes Received:
    130
    Joined:
    Mar 26, 2010
    Location:
    Great state of TEXAS
    Might have to recalibrate your wideband.. What brand is it? Check for codes.
     
  3. miss2slocoupe

    miss2slocoupe Well-Known Member

    Messages:
    4,314
    Likes Received:
    270
    Joined:
    Jun 28, 2011
    Location:
    Canton, Georgia
    here is a picture of what it does..

    [​IMG]
     
  4. ttocs

    ttocs Post Whore

    Messages:
    25,807
    Likes Received:
    2,700
    Joined:
    Oct 9, 2009
    Location:
    Evansville Indiana
    sounds like what mine was doing till I replaced my tps.
     
  5. Brian95SVT

    Brian95SVT Legend

    Messages:
    6,871
    Likes Received:
    42
    Joined:
    Sep 19, 2006
    Location:
    Chesapeake, VA
    Might be an o2 problem. From what I was reading via google search that's what a lot of people were saying was the problem.
     
  6. rz5.0

    rz5.0 Legend

    Messages:
    5,853
    Likes Received:
    130
    Joined:
    Mar 26, 2010
    Location:
    Great state of TEXAS
    Innovate WB??
     
  7. miss2slocoupe

    miss2slocoupe Well-Known Member

    Messages:
    4,314
    Likes Received:
    270
    Joined:
    Jun 28, 2011
    Location:
    Canton, Georgia
    ok i just figured out what the e2 code means.. hopefully i can fix that.. anyways anyone have any ideas why the cobra wants to die after stepping on the gas?
     
  8. Musturd

    Musturd Legend

    Messages:
    9,126
    Likes Received:
    624
    Joined:
    Feb 12, 2011
    Fuel pressure stay the same the whole time ? Does it drop off after you get on it ? That's a bit weird
     
  9. miss2slocoupe

    miss2slocoupe Well-Known Member

    Messages:
    4,314
    Likes Received:
    270
    Joined:
    Jun 28, 2011
    Location:
    Canton, Georgia
    i dont know if it stays the same because the gauge is messed up

    but even if air/fuel isnt the problem its nice to know what im reading
     
  10. rz5.0

    rz5.0 Legend

    Messages:
    5,853
    Likes Received:
    130
    Joined:
    Mar 26, 2010
    Location:
    Great state of TEXAS
    Check for codes...
     
  11. miss2slocoupe

    miss2slocoupe Well-Known Member

    Messages:
    4,314
    Likes Received:
    270
    Joined:
    Jun 28, 2011
    Location:
    Canton, Georgia
    there are none. i have a x-cail and it says none
     
  12. rz5.0

    rz5.0 Legend

    Messages:
    5,853
    Likes Received:
    130
    Joined:
    Mar 26, 2010
    Location:
    Great state of TEXAS
    Thats wierd. You worked on it a while back right. What all did you change,mess with.. All sensors pluged in maf,tps, so on
     
  13. miss2slocoupe

    miss2slocoupe Well-Known Member

    Messages:
    4,314
    Likes Received:
    270
    Joined:
    Jun 28, 2011
    Location:
    Canton, Georgia
    nope sure didnt
     
  14. rz5.0

    rz5.0 Legend

    Messages:
    5,853
    Likes Received:
    130
    Joined:
    Mar 26, 2010
    Location:
    Great state of TEXAS
    Didnt you replace water pump
     
  15. miss2slocoupe

    miss2slocoupe Well-Known Member

    Messages:
    4,314
    Likes Received:
    270
    Joined:
    Jun 28, 2011
    Location:
    Canton, Georgia
    Yeah but you arent unplugging anything but the water pump. All I took off was brackets
     
  16. Musturd

    Musturd Legend

    Messages:
    9,126
    Likes Received:
    624
    Joined:
    Feb 12, 2011
    Evil cobra
     
  17. rz5.0

    rz5.0 Legend

    Messages:
    5,853
    Likes Received:
    130
    Joined:
    Mar 26, 2010
    Location:
    Great state of TEXAS
    Maybe a vac leak.. Im kind of lost. Figure you should get some kind of code
     
  18. miss2slocoupe

    miss2slocoupe Well-Known Member

    Messages:
    4,314
    Likes Received:
    270
    Joined:
    Jun 28, 2011
    Location:
    Canton, Georgia
    I know :-/ its really getting on my nerves lately
     
  19. g36 monkey

    g36 monkey Moderator Staff SN95 Supporter

    Messages:
    14,057
    Likes Received:
    542
    Joined:
    Nov 15, 2008
    Location:
    Orlando, Fl
    All my ideas don't work because it's an automatic. uggh =/

    See about changing that fuel pressure gauge for us ;p
     
  20. rz5.0

    rz5.0 Legend

    Messages:
    5,853
    Likes Received:
    130
    Joined:
    Mar 26, 2010
    Location:
    Great state of TEXAS
    Maybe when you replace your WB sensor you might get a clue