low oil pressure

Discussion in '94-95 5.0 - Specific' started by 94SN95, Jun 29, 2007.

  1. 94SN95

    94SN95 New Member

    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 14, 2006
    Hey guys I have a 94 GT with 100,414 miles on it just recently I notice when given gas the oil pressure goes to normal when at idle it goes down to
    no pressure at all what does this?? I have changed out my oil sender that did not help changed the oil and filter still did not help?? :dunno:
     
  2. Downshift

    Downshift Well-Known Member

    Messages:
    1,957
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 21, 2006
    The gauge might be bad. Hook up a mechanical one to it and see if it still does it.
     
  3. The Green GT

    The Green GT Active Member

    Messages:
    327
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 1, 2006
    Get an aftermarket gauge. The stock ones SUCK
     
  4. Anrev

    Anrev Active Member

    Messages:
    380
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 16, 2007
    Does the engine run rough at idle? If so you may have spun a main bearing. Might be a good idea to check your oil. Thats what happened to mine.
     
  5. quickstang_1994

    quickstang_1994 Well-Known Member

    Messages:
    2,208
    Likes Received:
    12
    Joined:
    Apr 30, 2006
    Location:
    Cross Anchor, SC
    I would change the sending unit again. I changed mine 3 times.
     
  6. 94SN95

    94SN95 New Member

    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 14, 2006
    the engine has a smooth idle does not smoke drip oil nothing I guess I will put on another oil sending unit and see what happens.
     
  7. quickstang_1994

    quickstang_1994 Well-Known Member

    Messages:
    2,208
    Likes Received:
    12
    Joined:
    Apr 30, 2006
    Location:
    Cross Anchor, SC
    It might be the actual gadge(in the cluster) but keep taking the sending unit back until you go though 5 or so. If you have no oil pressure then you wouldn't be going anywhere.
     
  8. 94yellowgt

    94yellowgt Active Member

    Messages:
    257
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 19, 2006
    Get a REAL gauge. Mine did the same thing and when I put my Autometer gauges in, it showed like 50-55 psi and the stock gauge was on the N in NORMAL.