need help guys, trouble codes !!

Discussion in '96-04 - 2V Specific' started by ROB 98GT, Apr 11, 2007.

  1. ROB 98GT

    ROB 98GT New Member

    Messages:
    73
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 16, 2006
    I keep on getting these trouble codes :

    p1729 4x4l switch
    p1443 evaporative emissions system control valve (low or no flow)

    I tried calling ford but they didn't really want to help me (surprise). I erase them with my predater and they come back usually after a couple days to a week.

    Does anybody know what they mean and how to fix it? Thank you.
     
  2. jpajkos

    jpajkos Active Member

    Messages:
    622
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 20, 2006
    The 1443 code consist of a little plastic purge valve usually near the canister is on the passenger side near the firewall. The 4x4 code I really don't know why your throwing. Hope this helps.
     
  3. gt96stang

    gt96stang Well-Known Member

    Messages:
    4,521
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 11, 2006
    yup... code 1443.. I had that.. and this is what fixed it..
    [​IMG]
    bought mine from rockauto.com, since nobody local had one.. It's only I think $20...
     
  4. ROB 98GT

    ROB 98GT New Member

    Messages:
    73
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 16, 2006
    Thanks guys I'll give it a try !! O0
     
  5. Chrissilver3975

    Chrissilver3975 New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 30, 2007
    I had that same p1443 code and I replaced the purge valve that I got from rockauto... The code came back on after like a day. Any Ideas?