Replacing my IAC

Discussion in '94-95 5.0 - Specific' started by CobraClone94, Dec 21, 2015.

  1. CobraClone94

    CobraClone94 Active Member

    Messages:
    982
    Likes Received:
    33
    Joined:
    Apr 19, 2008
    Location:
    When i figure it out, You'll be the first to know.
    Hey all,

    I did a search came up emtpy handed, I am about to install a new IAC in my 94 GT, is there a procedure i need to do after installing it?..

    Thanks

    Don
     
  2. ttocs

    ttocs Legend

    Messages:
    25,471
    Likes Received:
    2,493
    Joined:
    Oct 9, 2009
    Location:
    Evansville Indiana
    turn the key and start it.
     
  3. evilcw311

    evilcw311 Most Evil Mod! Staff Member Staff

    Messages:
    7,183
    Likes Received:
    1,803
    Joined:
    May 9, 2010
    Location:
    Louisville, KY
    If there is any question then pull the battery cables and reset the comp but honestly that is one of those sensors that shouldn't need relearned or anything.

    Technically your suppose to do a factory idle reset but if your not making any other changes you should be ok. Be careful and make sure to get a true ford factory replacement. I learned the hard way myself.


    This message courtesy of crapatalk!
     
  4. CobraClone94

    CobraClone94 Active Member

    Messages:
    982
    Likes Received:
    33
    Joined:
    Apr 19, 2008
    Location:
    When i figure it out, You'll be the first to know.
    Thanks guys, I wasn't sure, the dude at NAPA mentioned a idle test and stuff.. Just need to be sure.. :)
     
  5. lutter94

    lutter94 Well-Known Member

    Messages:
    3,011
    Likes Received:
    133
    Joined:
    Apr 11, 2008
    Location:
    South Dakota/Iowa
    I just installed mine, nothing special.
     
  6. busta

    busta New Member

    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 5, 2015
    Should be plug and play my friend.