Car hesitates to start

Discussion in 'General Tech' started by joser714, Oct 15, 2014.

  1. joser714

    joser714 Member

    Messages:
    195
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 16, 2014
    So i had the power steering pump replaced along with an idler pulley and the pulley for ps. The next day my car's gauges do a full sweep cause i guess its losing current. While i was driving today on the highway my lights & radio turned off randomly. I had my girl turn the car on and i noticed the positive side of the battery turn red for a sec but the car started "barely"
    My step dad said the starter is going bad but i don't if thats really the case. Has anyone here experienced this or have any idea what it might be?
     
  2. kb1982

    kb1982 Active Member

    Messages:
    591
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Aug 10, 2013
    Location:
    Kentucky
    What year is your car? If it started right after the power steering pump was replaced, check for lose wires in that area. I know the 94-95 have a ground that goes on a timing chain cover bolt which is in that area
     
  3. joser714

    joser714 Member

    Messages:
    195
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 16, 2014
    Oh my bad its a 03 V6 auto
     
  4. CC'S95GT

    CC'S95GT Legend

    Messages:
    10,738
    Likes Received:
    172
    Joined:
    Apr 19, 2008
    Location:
    Hampton ,Ga.
    Look for loose connections and corrosion on/inside the positive battery cable
     
  5. joser714

    joser714 Member

    Messages:
    195
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 16, 2014
    I'll be sure to look. For now i disconnected the amp just in case if thats grounding. I'll be posting a video hopefully that helps
     
  6. joser714

    joser714 Member

    Messages:
    195
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 16, 2014