Ever feel a trans move while driving?

Discussion in 'Drivetrain' started by c3pbro, Jul 26, 2015.

  1. c3pbro

    c3pbro New Member

    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 11, 2015
    So the craziest thing happened yesterday while I was driving, I down shifted and it felt like the trans moved forward. This thing has been a ball of problems but now that I sorted out the electrical problems I logged 150 miles on it, and the trans makes tons of noise. It grinds from time to time going gear to gear. I got under the car today and noticed these two bolts going through the crossmember that didn't look right and all my u joint bolts were backed almost all the way out.

    Could the missing nuts be causing all these problems?
     
  2. evilcw311

    evilcw311 Most Evil Mod! Staff Member Staff

    Messages:
    7,225
    Likes Received:
    1,832
    Joined:
    May 9, 2010
    Location:
    Louisville, KY
    Worn out motor and trans mounts.


    This message courtesy of crapatalk!
     
  3. c3pbro

    c3pbro New Member

    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 11, 2015
    I didn't do the trans and motor swap but I was told brand new ones were installed...

    Although the pile of problems I've had since I got it back I wouldn't doubt that they weren't
     
  4. Royal96

    Royal96 Active Member

    Messages:
    316
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 30, 2015
    Location:
    Cincinnati, OH
    I've never felt it move forward but definitely have felt it move side to side (think rolling) under hard acceleration
     
  5. c3pbro

    c3pbro New Member

    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 11, 2015
    Trying to post a pic of the crossmember but it won't let me
     
  6. evilcw311

    evilcw311 Most Evil Mod! Staff Member Staff

    Messages:
    7,225
    Likes Received:
    1,832
    Joined:
    May 9, 2010
    Location:
    Louisville, KY
    I did all new mounts when I rebuilt my car this last time.

    Less then 5k later motor was siting a little sideways when we pulled for current build cause one of the new mounts was jelly.


    This message courtesy of crapatalk!
     
  7. c3pbro

    c3pbro New Member

    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 11, 2015
    I would hope they last longer then 150 miles in my case haha.
     
  8. lwarrior1016

    lwarrior1016 Moderator Staff SN95 Supporter

    Messages:
    5,661
    Likes Received:
    683
    Joined:
    Sep 22, 2014
    Location:
    South Mississippi
    Solid mounts FTW!

    On a real not though, what trans do you have in the car?
     
  9. c3pbro

    c3pbro New Member

    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 11, 2015
    Sorry for the late reply, been gone.

    I have the t45 in it. I ordered a crossmember from late model resto while I was gone. Tonight I was putting it in, got it mounted but the old nuts off the center two bolts had fallen off the car at some point and I don't know what size they are. Anyone know?