low oil light?

justinschmidt1

Post Whore
Joined
Dec 4, 2006
Messages
10,667
Reaction score
425
anyone have any problems with the low oil light..mine will come on then go off....dont really know why..check oil and its fine..about in the middle of the gage..any ideas what would cause this?
 

Fets

Post Whore
Joined
Jul 10, 2006
Messages
11,013
Reaction score
2
Mine does that too sometimes, my uncles old Fox did that too
 

19mustang95

Legend
Joined
Jun 25, 2006
Messages
6,137
Reaction score
2
in certain parking lots where my car would be at an angle it would turn on..
 

justinschmidt1

Post Whore
Joined
Dec 4, 2006
Messages
10,667
Reaction score
425
yea..its done it in when parked on angles..but I swear once it gets hot and i turn it off and back on it comes on...its wierd...
 

Matt94GT

Post Whore
SN95 Supporter
Retired Staff
Joined
Jan 10, 2006
Messages
11,861
Reaction score
58
Location
Victoria, British Columbia, Canada
justinschmidt1 said:
anyone have any problems with the low oil light..mine will come on then go off....dont really know why..check oil and its fine..about in the middle of the gage..any ideas what would cause this?

The oil pressure gage is usless on our cars, its basically a switch, anywhere between the lines really means the same thing its so inaccurate. Do you actually check the oil level via the dipstick?

If your oil is actually low it will sense it slightly lower once the car and oil is hot therefore if your car really is low on oil your theory makes sence.
 

justinschmidt1

Post Whore
Joined
Dec 4, 2006
Messages
10,667
Reaction score
425
yes via the dipstick...and it shows up about the middle ..but the light comes on randomly ..like it wont come on monday..but comes on tuesday and then wont come on wednsday with no change in oil in the car
 

ko 5.0

Member
Joined
May 17, 2006
Messages
165
Reaction score
0
yea mine comes off and on monthly for no reason. I check the oil all the time because my oil gauge doesn't work, it is all the way down to the left. I don't think it is any big deal
 

smokeybear

Well-Known Member
Joined
Jan 4, 2007
Messages
2,047
Reaction score
0
sometime you will get a slight sludge build up near the sensor and that will make it go on.or the wire is loose.you could try looking at the wire to the sensor or using engine flush to clean out the sludge.but i would not do that if your car has high miles.you could get the tap from hell >:D
 

Latest posts

Forum statistics

Threads
74,878
Messages
1,452,509
Members
13,567
Latest member
Mustangequiped

Members online

No members online now.
Top