94 won't start HELP!!!

Mac65

New Member
Joined
Oct 16, 2013
Messages
66
Reaction score
0
Need some help!!!

I just installed a 90 mm lightning maf a sct 4 bank chip and replaced my fuel pump to a high flow. Now the car wont start!!! My car is a 94 gt with a new motor. It was working well the last time I was working on it, I couldn't get my idle down because of the factory maf. The fuel pressure is at 45 lbs.
Any pointers would be appreciated.
 

toyman

Active Member
Joined
Aug 25, 2008
Messages
874
Reaction score
9
What needed tuning and what are the four tunes on the chip?
 
OP
OP
Mac65

Mac65

New Member
Joined
Oct 16, 2013
Messages
66
Reaction score
0
The guy that tuned the chip and calibrated my maf didn't give me any info on the tunes.
 
OP
OP
Mac65

Mac65

New Member
Joined
Oct 16, 2013
Messages
66
Reaction score
0
I just got some info on the tune. Bank 0 will be a basically stock tune. bank 1 is for general street driving, 2 is a more performance oriented tune, and bank 3 is a racing tune.
 

rz5.0

Legend
Joined
Mar 26, 2010
Messages
5,853
Reaction score
130
Location
Great state of TEXAS
You tune for the bigger injectors. Lmaf can not be "calibrated" for any size injectors. Your tune has to compensate for both bigger injectors and different maf curve. .

Enviado usando mi SHP-L710 usando TapaTalk
 
OP
OP
Mac65

Mac65

New Member
Joined
Oct 16, 2013
Messages
66
Reaction score
0
A guy on our forum did the tune for me, I assumed that the maf was calibrated my fault on that one. I'm going to try again this morning I think the selector switch was in the wrong position. I'll put it on position zero.
 

rz5.0

Legend
Joined
Mar 26, 2010
Messages
5,853
Reaction score
130
Location
Great state of TEXAS
Ok. He just tuned for it then. . He prob just put the right maf curve. .

Enviado usando mi SHP-L710 usando TapaTalk
 

rz5.0

Legend
Joined
Mar 26, 2010
Messages
5,853
Reaction score
130
Location
Great state of TEXAS
Don't start it on 0 tune.. verify everything else make sure your distributor is stabbed properly. . Not only does it control timing but it also does the injectors timing..

Enviado usando mi SHP-L710 usando TapaTalk
 
OP
OP
Mac65

Mac65

New Member
Joined
Oct 16, 2013
Messages
66
Reaction score
0
This has been a long project and now I,m so close just a bit worried......
 
OP
OP
Mac65

Mac65

New Member
Joined
Oct 16, 2013
Messages
66
Reaction score
0
Last weekend It was running really well, it took me 3 or 4 times to stab the distributor. I was having trouble with my idle, that's when Keith made my chip for me.
 
OP
OP
Mac65

Mac65

New Member
Joined
Oct 16, 2013
Messages
66
Reaction score
0
Keith Varin in Rhode Island did the tune @ 64 bit tuning
 

rz5.0

Legend
Joined
Mar 26, 2010
Messages
5,853
Reaction score
130
Location
Great state of TEXAS
So it ran fine till you put the chip in.. did you clean the j3 port really good. . Will it start on the stock tune or with the chip out..

Enviado usando mi SHP-L710 usando TapaTalk
 
OP
OP
Mac65

Mac65

New Member
Joined
Oct 16, 2013
Messages
66
Reaction score
0
I cleaned the ecm with alcohol, made sure all the contacts were clean. When I put the negative battery connector back on my rad fan was running, So I assume the chip was working. This morning If it doesn't start I'll remove the chip and try without it.
 

rz5.0

Legend
Joined
Mar 26, 2010
Messages
5,853
Reaction score
130
Location
Great state of TEXAS
Your supposed to scrape the coating off it.. it has a film on it.. should go from silver to copper. If I remember right..

Enviado usando mi SHP-L710 usando TapaTalk
 
OP
OP
Mac65

Mac65

New Member
Joined
Oct 16, 2013
Messages
66
Reaction score
0
I'll get some update at about noon. Cheers...
 
OP
OP
Mac65

Mac65

New Member
Joined
Oct 16, 2013
Messages
66
Reaction score
0
Here's were I'm at got her going, set the timing @ 10 degrees Set the idle at about 800 rpm. Took for her first drive when I come to a stop sign the idle hangs for about 25 seconds before it drops to 800. Also if I accelerate a bit hard I get a backfire. Other than that I feel like a pig in shit.....

 

Latest posts

Forum statistics

Threads
75,625
Messages
1,463,328
Members
13,878
Latest member
All Da Beanz Racing
Top