Air Bag light stays on??

Discussion in 'The Garage' started by AaRoN, Oct 27, 2006.

  1. AaRoN

    AaRoN King Post Whore

    Messages:
    33,966
    Likes Received:
    38
    Joined:
    Sep 12, 2006
    Location:
    Orlando, Florida, United States
    today i started my car and noticed that the air bag light stayed on. i tryed shutting the car off and then restarting to see if the light was just being stupid. but no that was not the problem. i have never had any problems with my airbags. does anybody know why this would just suddenly happen?
     
  2. Lightning Struck

    Lightning Struck Legend

    Messages:
    23,204
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Jan 12, 2006
    hmmm, thats strange I dont think I have heard of a light coming on unless the car had a deployment of the bags sometime earlier :dunno:
     
  3. 95 Sleeper

    95 Sleeper Active Member

    Messages:
    408
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 4, 2006
    Check the airbag fuse...
     
  4. AaRoN

    AaRoN King Post Whore

    Messages:
    33,966
    Likes Received:
    38
    Joined:
    Sep 12, 2006
    Location:
    Orlando, Florida, United States
    just went to the store and everything is fine now. light goes off after the airbags arm. also my car seemed like it didn't have as much "get up" while the light was on. i don't know if the light had anything to do with it or if it was just some bad gas. it didn't chug, just didn't have as much power.
     
  5. 95 Sleeper

    95 Sleeper Active Member

    Messages:
    408
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 4, 2006
    Mine has done that before
     
  6. Cocomojo

    Cocomojo New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 4, 2006
    I had the same problem, the connectors to the battery were looking a little warn, replaced them, and the air bag light went away
     
  7. JeremyAlan

    JeremyAlan SN95 Supporting Member

    Messages:
    2,156
    Likes Received:
    21
    Joined:
    Apr 1, 2006
    Location:
    Suffolk, England
    Ha! Mine NEVER goes off. :lame: some times it flicks on and off... but for the most part. it is always on.

    Jeremy
     
  8. AaRoN

    AaRoN King Post Whore

    Messages:
    33,966
    Likes Received:
    38
    Joined:
    Sep 12, 2006
    Location:
    Orlando, Florida, United States
    that's probably the problem then. cause about a month back my battery died and after i wiggle the connectors a little it started right back up. plus i had my lights flicker while it was idling once. so i will definitely check that. thanks.
     
  9. G_94_T

    G_94_T Member

    Messages:
    217
    Likes Received:
    5
    Joined:
    Oct 1, 2006
    Location:
    TN
    theres a 2 wire gray connector under the dash on the pass. side you can use to clear most AB codes (light on)......unless you have a bad clockspring (like me) then it wont go off until it is replaced
     
  10. 94stangr

    94stangr New Member

    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 26, 2006
    Same here.. mine never goes off either just flickers, My stupid check engine light is on too im just to lazy to fix the pigtail on the o2 sensor thats throwing the code, I replaced the sensor but not the connector.
     
  11. shouldn't be a need to worry

    mine did the same thing... BEFORE my accident... and the airbags deployed A-OK and saved my life... lol
     
  12. 94stangr

    94stangr New Member

    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 26, 2006
    The dealer told me they could turn it off for me... for only $100 to diagnose the problem and whatever else needs to be done I was like F-U!
     
  13. try disconecting that batt and reconnecting a few minutes later...

    It worked for me then came back on the next day
     
  14. Stangbangin

    Stangbangin Active Member

    Messages:
    642
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 16, 2006
    mine stays on too...I think it a special feature on some of the 5.0 to let you know you have them so its ok to go as fast as you want and you'll be ok. jk
     
  15. lol

    it told me that i could drive through a pole and be ok
     
  16. Fryrice

    Fryrice Active Member

    Messages:
    574
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 9, 2006
    Im having the same problem. But my horn ,interior lights and power locks dont work .I just replace my clock spring ,and its still doing all that.
     
  17. AaRoN

    AaRoN King Post Whore

    Messages:
    33,966
    Likes Received:
    38
    Joined:
    Sep 12, 2006
    Location:
    Orlando, Florida, United States
    did you check your fuses? battery connections?
     
  18. Fryrice

    Fryrice Active Member

    Messages:
    574
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 9, 2006
    Yup.Didnt see anything fishy . My tail lights dont work either,but my headlights do .Its a damn bitch I tell ya . :mad:
     
  19. AaRoN

    AaRoN King Post Whore

    Messages:
    33,966
    Likes Received:
    38
    Joined:
    Sep 12, 2006
    Location:
    Orlando, Florida, United States
    wow that's weird. you checked and tested all your fuses including the high current ones?
     
  20. Fryrice

    Fryrice Active Member

    Messages:
    574
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 9, 2006
    Ok,the big ass plug on the drivers side floor with the bolt in it wasn't tightened all the way ! It was plugged in tight ,but I said hey,what do I have to loose ? So I tightened down on the bolt a few times , stuck the key in the ignition ,puckered my ass cheeks ,and turned the key . The chime was goin,dome lights were on,oh it was sweet sweet music !